Audi e-tron är en direkt utmanare till Tesla S och Tesla X, en snabb, komfortabel och teknikstinn fyrhjulsdriven elbil med extra allt. Just nu kör jag bilen för ett längre reportage, men jag tänkte bara delge några dagboksanteckningar så här långt. Spontant så känns den som ett mellanting mellan de båda Teslorna, en något höjd kombi med ganska bra terrängegenskaper tack vare möjligheten att välja mellan flera körlägen.

Södertälje-Värnamo, 20 grader temperatur, motorväg från Södertälje till Värnamo, ganska lugn trafik. Snitthastighet 111 km/t, vilket betyder 120 på den sträckan där det är tillåtet och 110 där det är tillåtet. Några km över på vissa sträckor och det har sin förklaring i att bilen är på tå hela tiden. Detta oavsett körprogram. Första intrycket är att 110 km/t betyder tomgång för motorn, men riktigt så funkar det inte när det gäller elbilar. I realiteten känns bilen som ett fullblod som hela tiden vill vidare. Håller jag inte koll på hastighetsmätaren eller har valt farthållaren hela tiden med högsta tillåtna hastighet är jag snabbt uppe i 140 km/t.

Vid laddningen på Bees snabbladdare, 50 kW likström, i Mjölby noterar jag att bilen förbrukat 25,6 kWh/100 km, att jag klarar 340 km på en laddning och att snitthastigheten varit 111 km/t.